![](https://www.ruokatutka.fi/wp-content/uploads/2023/04/RT_MOK_2_1920x540_Toukokuu202310-1600x445.jpg)
Ideoi kestävä menu
Kokonaisuuden kesto on noin 45 min
Vaihe 1.
Toteuttakaa pienryhmissä tehtävä Kestävä menu.
Tehtävässä oppilaat suunnittelevat illallisen, jossa otetaan kestävä kehitys huomioon aina raaka-aineista keittiön siivoukseen saakka. Tietolähteenä voitte halutessa käyttää RuokaTutkan Ruoka ja kestävä kehitys -oppimisympäristöä.
Tehtävä
Kestävä menu
Vaihe 2.
Esitelkää kestävät menut toisillenne. Tehtävän lopuksi voitte halutessa keskustella seuraavista:
- Mikä kestävän menun suunnittelemisessa oli helppoa ja mikä haastavaa?
- Millaisia eri kulmia tai ulottuvuuksia löysit kestävästä kehityksestä?
- Pohdi, millaiset tekijät voivat olla esteenä kestävälle syömiselle.
- Mikä mahdollistaisi tai kannustaisi ihmisiä ostamaan ja syömään kestävämmin?