Siirry sisältöön

Tehtävä

Kestävä menu

Suunnittele illallinen ja ota kestävä kehitys huomioon aina raaka-aineista keittiön siivoukseen saakka.

Toimi näin

Suunnittele mahdollisimman vastuullisia valintoja sisältävä kolmen ruokalajin illallinen. Pohdi kestävää kehitystä ainakin raaka-aineiden valinnassa, tuotantotavoissa, valmistuksessa, tarjoilussa, ruoan määrässä ja loppusiivouksessa.

Oliko vastuullisen illallisen koostaminen helppoa tai vaikeaa?
Oliko tehtävässä jotain yllättävää?
Millaisia eri kulmia tai ulottuvuuksia löysit kestävästä kehityksestä?

Voit myös toteuttaa suunnittelemasi illallisen ja kutsua vaikka ystävät syömään!

Kesto

Oppitunti

Mitä tarvitset

Kirjoitusvälineet

Info aikuisille

Tehtävä sopii biologian, äidinkielen tai esimerkiksi kotitalouden oppitunneille. Tehtävä tukee kestävien valintojen pohdintaa, kirjoitustaidon kehittymistä sekä medialukutaidon ja tiedonhankinnan harjoittelua.

Tehtävää voi alustaa kestävän kehityksen ulottuvuuksien käsittelyllä. Tehtävää purkaessa ryhmän kanssa voi keskustella vastuullisesta ruoantuotannosta ja opiskelijoiden havainnoista tehtävää tehdessä.

Tehtävän jälkeen voidaan keskustella siitä, miten vastuullisuus on otettu huomioon kouluruokailussa ja tutustua oman kouluravintolan kestävän kehityksen mukaisiin toimiin.