Siirry sisältöön

RuokaTutkan pelit

Ronkeli Mato -peli

Kaverit kutsuvat Matoa ronkeliksi, hän kun tykkää herkutella useimmin tutuilla ruuilla. Nyt Mato on kuitenkin päättänyt tutustua uusiin makuihin ja ruokiin yksi kerrallaan!

Lähde Madon kanssa ruokaseikkailulle – luvassa on kasvis- ja maitotietoutta sekä jännittäviä hetkiä matopelin parissa.

Peli sopii hyvin lisätehtävänä tai johdantona esimerkiksi alakoulun ympäristöopin tunnille ruuan ominaisuuksien ja ruuantuotannon aiheiden käsittelyyn sekä opitun kertaamiseen. Peliä voidaan pelata joko tietokokeella tai mobiililaitteilla. Pelin kesto on noin 10–20 minuuttia.

Tästä pelaamaan 

Kielen päällä -peli

Testaa kuinka hyvin kielesi taipuu suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi ruoka- ja keittiösanastoon.

Aloita peli

VäliPalaPeli

VäliPalaPelissä olet kokki välipalaravintolassa! Ravintolaan tulevat asiakkaat kuvailevat, millaisen välipalan he haluavat. Sinun tehtävänäsi on kasata toiveita vastaava annos.

VäliPalaPelissä asiakas todella on kingi, jota kannattaa miellyttää. Asiakkaiden toiveet saattavat olla kummallisiakin ja oikeat vastaukset erikoisia – esimerkiksi voileipä, jonka päällä on herneitä tai smoothie, jossa on lanttua.

Reseptikirjasta löydät vinkkejä annoksiin. Mitä nokkelammin ja mitä vähemmillä aineksilla onnistut vastaamaan asiakkaan toiveisiin, sitä paremmin pärjäät pelissä.

Pelaa VäliPalaPeliä

Ruuan reitti -peli

Lähde mukaan tutustumaan ruuan reittiin yhdessä tuttujen hahmojen kanssa!

Ruuan Reitti -pelin pelilautana toimii koululounas. Pelissä tutustutaan koululounaalla tarjottavien ruokien kautta ruuanvalmistukseen, kuljetukseen ja viljelyyn. Pelaaja pääsee etenemään koululounaalla vastaamalla aterian osiin liittyviin kysymyksiin. Vastattuaan kaikkiin teeman kysymyksiin oppilas saa aihealuetta koskevan diplomin ja voi edetä seuraavaan aterian osaan.

Peli sopii hyvin johdantona esimerkiksi ympäristökasvatukseen, ympäristöoppiin tai kotitalouteen ruuan alkuperän ja ruuantuotannon aiheiden käsittelyyn tai opitun kertaamiseen.  Peliä voidaan pelata joko tietokokeella, tabletilla tai älypuhelimella. Pelin kesto on noin 10–20 minuuttia. Vaikeustasoja on kaksi, ala- ja yläkoululaisille.

RuokaTutkaPelin tavoitteena on herättää oppilaissa kiinnostus siihen mistä ruoka tulee ja oppia käytännön esimerkkien avulla ruuan tuotannosta ja ruuan reitistä kuluttajan lautaselle. Vanhemmille pelaajille joukossa on myös haastavampia kysymyksiä, jotka liittyvät ruuan tuotantoon ja valmistamiseen. Pelin jälkeen on hyvä keskustella luokassa oppilaiden kanssa pelin teemojen herättämistä ajatuksista ja mahdollisesti mieltä askarruttamaan jääneistä kysymyksistä.

Tästä pelaamaan!

Ravitsemuspeli

Mitä tiedät aamupalasta, maidosta ja marjoista? Ota selvää pelaamalla! RuokaTutka-saari ja tutut hahmot odottavat sinua!

Pelaaja pääsee etenemään saarella vastaamalla ruokaan liittyviin kysymyksiin, jotka on jaettu kymmenen pääteeman alle. Vastattuaan kaikkiin teeman kysymyksiin oppilas saa kerättyä matkalle mukaan yhden RuokaTutka-hahmon sekä pienen käytännön vinkin esimerkiksi kasvisten käytön lisäämiseen.

Peli sopii hyvin johdantona ravitsemusteeman käsittelyyn tai opitun kertaamiseen.  Peliä voidaan pelata joko tietokokeella, tabletilla tai älypuhelimella. Pelin kesto on noin 10-20 minuuttia. Vaikeustasoja on kaksi, 9–11-vuotiaille ja 12–16-vuotiaille.

RuokaTutkaPelin tavoitteena on herättää oppilaissa kiinnostus arjen ravitsemusteemoja kohtaan ja oppia käytännön esimerkkien avulla ravitsemussuosituksista ja terveyttä edistävistä ruokatottumuksista. Joukossa on myös muutamia haastavampia kysymyksiä, jotka liittyvät esimerkiksi ruokien ravintosisältöön. Pelin jälkeen on hyvä keskustella luokassa oppilaiden kanssa pelin teemojen herättämistä ajatuksista ja mahdollisesti mieltä askarruttamaan jääneistä kysymyksistä.

Aloita peli