
RuokaTutkan koulutuswebinaarit
RuokaTutka järjestää maksuttomia koulutuswebinaareja opettajille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille.
Huom! Webinaareja ei nauhoiteta. Mikäli sinulla on kysyttävää RuokaTutkan koulutuswebinaareista, voit ottaa yhteyttä henriikka@ruokakasvatus.fi.
Keskiviikko 9.4. klo 17.30–19.00: Digimedian käytön vaikutukset hyvinvointiin – mitä sinun on hyvä tietää?
Huom! Webinaarin alkuperäisille vetäjille on tullut este, mutta tapahtuma järjestetään suunnitellusti – mukana vain uudet asiantuntijat. Pahoittelemme viime hetken muutosta ja toivotamme kaikki ilmoittautuneet lämpimästi tervetulleeksi mukaan!
Digimedian käytöllä voi olla sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia hyvinvointiin ja kognitioon. Webinaarissa TtM, yliopisto-opettaja Aino Peltonen avaa, miten digimedian käyttö on yhteydessä hyvinvointiin sekä miten digihyvinvointia voi oppia ja edistää. Mitä tehdä, jos nuorten digimedian käyttö huolettaa? Entä, jos huolta aiheuttaakin oma käyttö? Webinaarissa tarjotaan käytännön vinkkejä ja tukimenetelmiä työhön ja arkeen. Saat webinaarista myös vinkit RuokaTutkan maksuttomien materiaalien hyödyntämiseen oppitunneilla.
Tilaisuus on suunnattu opettajille yläkoulussa ja toisella asteella.
Webinaarin tavoitteet:
- Lisätä ymmärrystä digimedian käytön vaikutuksista hyvinvointiin ja kognitioon.
- Tarjota vinkkejä ja tukea nuorten ja oman digihyvinvoinnin edistämiseksi.
Ilmoittautuminen on päättynyt.
Tiistai 13.5. klo 18.00–19.00: Valikoiva syöminen (”nirsoilu”) – tietoa, tukea ja työkaluja päiväkodin arkeen
Valikoiva syöminen on yleistä päiväkoti-iässä, mutta ruokarohkeutta on mahdollista oppia. Tule webinaariin kuulemaan, miten varhaiskasvatuksen arjessa voidaan tukea myönteistä ruokasuhdetta ja rohkaista maistamaan uusia makuja.
Ruokakasvatuksen ja lasten ravitsemuksen asiantuntija Henriikka Jussila johdattaa kuulijat valikoivan syömisen maailmaan. Webinaarissa käsitellään valikoivuuden taustatekijöitä, tutkimustietoa sekä käytännön menetelmiä lempeään ruokakasvatukseen.
Saat webinaarista esimerkkejä mm. sapere-menetelmästä ja RuokaTutkan maksuttomista materiaaleista. Teemme webinaarin aikana myös sapere-harjoituksen!
Webinaari järjestetään yhteistyössä Lastenhoitoalan ammattilaisten (SLAL ry) kanssa. Webinaari on maksuton ja kaikille avoin. Webinaaria ei tallenneta.
Webinaarista saat:
- tietoa valikoivan syömisen taustasyistä.
- tutkimustietoon pohjautuvia menetelmiä ruokarohkeuden löytämiseen ja ruokailutilanteiden rauhoittamiseen.
- RuokaTutkan maksuttomat sisällöt työn tueksi.
Ilmoittaudu webinaariin tästä.
Tietoa RuokaTutkan webinaareista
Kuulet webinaareissa kiinnostavista, työtäsi tukevista aiheista sekä pääset tutustumaan RuokaTutkan sisältöihin ja materiaaleihin. Saat myös käytännönläheisiä vinkkejä RuokaTutkan materiaalien hyödyntämiseen opetuksessa tai varhaiskasvatuksessa.
Tilaisuudet järjestetään suorana lähetyksenä Teams-sovelluksella. Tilaisuuksia ei nauhoiteta. Webinaarien kesto on noin 1,5 tuntia.
Lukuvuonna 2024–2025 järjestämme yhteensä kuusi koulutuswebinaaria seuraavista aiheista:
- 5.11.2024 Nuoret ja ruoka – ongelmista vahvuuksiin
- 12.11.2024 Lisää iloa ruokakasvatukseen!
- 11.2. Uudet suomalaiset ravitsemussuositukset
- 12.3. Maun merkitys ruokakasvatuksessa
- 9.4. Digimedian käytön yhteys terveyteen
- 13.5. Valikoiva syöminen
Jos työskentelet koulussa, jossa veso-koulutuksen voi itse valita ja suorittaa omatoimisesti, hyödynnä RuokaTutkan webinaarit osana veso-koulutusta! Voit koostaa kahdesta webinaarista (yhden webinaarin kesto 1,5 h) puolikkaan veso-päivän (3 h).
Palautteita webinaariin osallistuneilta:
”Aivan mahtava tunnelma, ihanaa rentoa jutustelua. Kiitos upeasta 1,5 h.”
”Erinomainen esitys ja webinaarikokonaisuus – jälleen kerran. Täsmätietoa ruoka- ja hyvinvointikasvatuksen polttaviin tarpeisiin.”
”Mielenkiintoiset aiheet. Sain innostusta ja ideoita itselleni opetukseeni.”