Siirry sisältöön

RuokaTutka-lähettiläs

Opettaja, tilaa RuokaTutka-lähettiläs pitämään opetusryhmällesi oivaltava RuokaTutka-oppitunti etäyhteydellä!  

Voit tilata meiltä oppitunnin joko esi- ja alakouluun, yläkouluun tai 2. asteen opetukseen. RuokaTutka-lähettiläs toteuttaa 45 minuutin mittaisen etäoppitunnin opetusryhmällesi Teams-palvelun kautta. RuokaTutkan kaikki materiaalit ja toteutukset ovat maksuttomia.  

  • Aistit ja perusmaut -oppitunti Esikouluun ja alakoulun 1.–3.-luokkalaisille suunnattu elämyksellinen oppitunti, jonka aiheena on ihmisen aistit ja perusmaut. Saat RuokaTutka-lähettiläältä postitse materiaalipaketin, jossa on oppitunnilla tarvittavat opetusmateriaalit.
  • Kouluruokamatkalla -oppitunti: Alakoulun 4.6.-luokkalaisille tarkoitettu pakopelimäinen oppitunti kouluruuan maailmasta.  Tunnilla selvitetään pulmatehtävien avulla, mistä täysipainoinen kouluateria koostuu.  
  • Mitä mahtuu hyvään ruokavalioon -oppitunti: Yläkouluun ja 2. asteen opetukseen suunnitellulla osallistavalla etäoppitunnilla oppilaat haastetaan pohtimaan, mitä mahtuu hyvään ruokavalioon. Tunnilla hyödynnetään virtuaalista tietovisa-alustaa oppilaiden aktivointiin. 

Etäoppitunti vaatii sinulta vain vähän ennakkovalmistelua: tarkista etukäteen, että  nettiyhteys, äänentoistolaitteenne ja kuvan jakaminen koko luokalle toimivat Microsoft Teamsin kautta. Lue tarkemmat ohjeet, jotka saat ilmoittautumisen yhteydessä. Voit tutustua ohjeisiin myös alla olevan linkin kautta.

Ennen oppituntia saat sähköpostiisi vinkkejä valinnaisiin ennakko- ja jälkitehtäviin, joita tekemällä oppitunnin sisällöistä muodostuu entistä laajempi oppimiskokonaisuus. 

Tilaa RuokaTutka-lähettiläs omalle ryhmällesi >> 


Tutustu RuokaTutka-oppitunnin ohjeisiin >> 

 

HUOM! Jos joudut perumaan tunnin, teethän sen mahdollisimman aikaisin lähettämällä sähköpostia Karoliinalle: karoliina@ruokakasvatus.fi. Kun olet perunut tunnin, voit halutessasi tilata uuden tunnin saman ajanvarauskalenterin kautta.  Säilytä tällöin materiaalipaketti oppituntia varten.

Palautteita RuokaTutka-lähettilään alakouluun tilanneilta opettajilta

”Hyvää tietoa aiheesta ikätasolle sopivasti. Myös kokemuksena oppilaille hyvä, kun osallistuminen tapahtui etäyhteydellä.”

”Ruokatutka-oppitunti oli hieno. Asiat olivat selkeitä ja hauskoja sekä myös lasta kiinnostavia.”

”Lapset antoivat tunnin jälkeen erittäin hyvää palautetta tunnista, tykkäsimme kaikki todella kovasti!”