Siirry sisältöön

RuokaTutka-lähettiläs

Opettaja, tilaa RuokaTutka-lähettiläs pitämään opetusryhmällesi oivaltava RuokaTutka-oppitunti etäyhteydellä!  

Voit tilata meiltä oppitunnin joko alakouluun, yläkouluun tai 2. asteen opetukseen. RuokaTutka-lähettiläs toteuttaa 3045 minuutin mittaisen etäoppitunnin opetusryhmällesi Teams-palvelun kautta. RuokaTutkan kaikki materiaalit ja toteutukset ovat maksuttomia.  

  • Ruuan jäljillä -oppitunti: Alakoulun 1.–3.-luokkalaisille ja esikoululaisille sopiva oppitunti (30 min) on mukaansatempaava tutkimusmatka ruuan reitistä. Oppilaat selvittävät videoiden, kuvien ja tehtävien avulla täyspainoisen välipalan ruokien reitit alkutuotannosta lautaselle. 
  • Kouluruokamatkalla -oppitunti: Alakoulun 4.–6.-luokkalaisille suunnitellulla oppitunnilla (45 min) tutustutaan kouluruokaan eri näkökulmista: Mitä jos kouluruokaa ei olisi? Millaista on muiden maiden kouluruoka? Entä miten kouluruoka on kehittynyt Suomessa?  Tunnilla selvitetään pulmatehtävien avulla, mistä täysipainoinen kouluateria koostuu. Oppitunnin sisältö on sama kuin lukuvuonna 2022–2023.
  • Mitä mahtuu hyvään ruokavalioon -oppitunti: Yläkouluun ja 2. asteen opetukseen suunnitellulla osallistavalla etäoppitunnilla (45 min) oppilaat haastetaan pohtimaan, mitä mahtuu hyvään ruokavalioon. Tunnilla hyödynnetään virtuaalista tietovisa-alustaa oppilaiden aktivointiin. 

Etäoppitunti vaatii sinulta vain vähän ennakkovalmistelua: tarkista etukäteen, että  nettiyhteys, äänentoistolaitteenne ja kuvan jakaminen koko luokalle toimivat Microsoft Teamsin kautta. Lue tarkemmat ohjeet, jotka saat ilmoittautumisen yhteydessä. Voit tutustua ohjeisiin myös alla olevan linkin kautta.

Ennen oppituntia saat sähköpostiisi vinkkejä valinnaisiin ennakko- ja jälkitehtäviin, joita tekemällä oppitunnin sisällöistä muodostuu entistä laajempi oppimiskokonaisuus.

Varaa opetusryhmällesi RuokaTutka-oppitunti >>  

Tutustu RuokaTutka-oppitunnin ohjeisiin >> 

 

HUOM! Jos joudut perumaan tunnin, teethän sen mahdollisimman aikaisin lähettämällä sähköpostia Johannekselle: johannes@ruokakasvatus.fi. Kun olet perunut tunnin, voit halutessasi tilata uuden tunnin saman ajanvarauskalenterin kautta.

Palautteita RuokaTutka-lähettilään alakouluun tilanneilta opettajilta

”Hyvää tietoa aiheesta ikätasolle sopivasti. Myös kokemuksena oppilaille hyvä, kun osallistuminen tapahtui etäyhteydellä.”

”Ruokatutka-oppitunti oli hieno. Asiat olivat selkeitä ja hauskoja sekä myös lasta kiinnostavia.”

”Lapset antoivat tunnin jälkeen erittäin hyvää palautetta tunnista, tykkäsimme kaikki todella kovasti!”