Siirry sisältöön

Tehtävä

Välipalavälkkä

Välipalavälkkä – pitkän päivän piristys!

Toimi näin

Hedelmänyyttärit toteutuvat, kun jokainen oppilas tuo alkuviikon aikana kotoa yhden huoneenlämmössä säilyvän hedelmän tai kasviksen, jotka syödään yhdessä etukäteen sovitulla loppuviikon välitunnilla. Kasvikset ja hedelmät voi myös pilkkoa, jolloin kaikki saavat maistella eri makuja.

Kesto

Suunnittelu 15 min. Toteutus 15 min.

Mitä tarvitset

Meidän luokan välipalavälkkä -moniste (klikkaa kuvaa)

Info aikuisille

Pitkinä koulupäivinä kaipaa iltapäivällä välipalaa. Luokan yhteinen välipalavälkkä on oiva apukeino tähän ja tukee säännöllistä ateriarytmiä.

Välipalavälkän voi toteuttaa monella tapaa:

  • Jokainen oppilas tuo kouluun oman, huoneenlämmössä säilyvän hedelmän kotoa.
  • Luokka järjestää hedelmänyyttärit. Voit ladata ja tulostaa valmiin suunnittelulomakkeen luokan nyyttäreiden järjestämisen avuksi (lataa täältä).
  • Euroopan unionin koulujakelujärjestelmän tukemana koulu tarjoaa kasviksia ja maitotuotteita. Videolta (klikkaa tästä) ja Ruokaviraston sivuilta (klikkaa tästä) löydät ohjeet ja vinkit koulujakelujärjestelmän tuen hyödyntämiseen. Tukituotteiden avulla ruokapalvelu voi järjestää esimerkiksi jugurtti-buffetin. Siinä oppilaat saavat itse maustaa jugurtin mieleisillään lisukkeilla, kuten hedelmillä ja marjoilla. Tukituotteita ei saa käyttää ruuanlaittoon, mutta niitä voidaan tarjoilla yksittäisinä komponentteina, jotka lapsi tai nuori itse valmistaa välipalaksi.
  • Muista huomioida allergiat!