Siirry sisältöön

Tehtävä

Perhe puikoissa

Kuka on porukan puikkomestari? Kuka taitaa puikolla syömisen taidon?

Toimi näin

Pelin idea on saada kasvikset, hedelmät tai marjat mahdollisimman nopeasti omaan tai kaverin suuhun. Kuka on nopein?

Kerää pieni porukka perheestä, suvusta tai kavereista. Pilkkokaa kasviksista, hedelmistä tai marjoista pieniä suupaloja. Jokaiselle joukkueelle on oma lautanen, jossa on samat suupalat. Asettautukaa etunimen mukaiseen aakkosjärjestykseen.

Kilpailu alkaa! Jokainen joukkueen jäsen antaa vuorollaan yhden ruokapalan vieressä olevalle joukkueen jäsenelle vain puikkoja käyttäen. Ruokapaloja ei saa antaa käsin eikä tuuppailla lautaselta puikoilla kaverin suuhun. Kun ruokapala on onnistuneesti kaverin suussa, tarjoiluvuoro siirtyy seuraavalle. Mikä joukkue saa lautasen nopeimmin tyhjäksi?

Kilpailun voi tehdä myös yksilöinä, jolloin jokaiselle kilpailijalle jaetaan oma lautanen ja suupalat. Hän, kuka saa lautasen nopeimmin tyhjäksi, on voittaja.

Tarjolle voi laittaa esim.

Mustikka Kirsikkatomaatti Retiisi Papu
Mansikka Maissi Pala kurkkua Porkkanatikku
Pakastepuolukka Herne Omenaviipale Pala kukkakaalia
Musta- tai punaherukka Pala lanttua Melonikuutio Lehtikaali

Kesto

Noin 30 minuuttia.

Mitä tarvitset

Kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä puikot. Aikuiset voivat tarvittaessa olla apuna kasvisten pilkkomisessa.

Info aikuisille

Puikkoja löytyy nykyään lähes kaikista suuremmista marketeista. Ne on yleensä sijoitettu ateriakastikkeiden ja etnisten ruokien, kuten sushi-tarvikkeiden läheisyyteen. Ja nyt kun puikkojen käyttöä on treenailtu, mikä ettei testata joku päivä vaikka kasviswokin syöntiä puikkojen avulla! Ruokailoa kaikille!