Siirry sisältöön

Tehtävä

Kuka kauhan varressa?

Kokoa esittelyposterit kouluravintolan ammattilaisista.

Toimi näin

Tiedätkö sinä, kuka teidän kouluravintolanne keittiössä valmistaa teille ruuat? Nyt se selviää!

Muodostakaa muutaman hengen ryhmä. Sopikaa jokaisen keittiössä työskentelevän kanssa haastatteluaika (noin 5–15 minuuttia/haastattelu). Tulostakaa oheinen lomake tai keksikää itse hyviä kysymyksiä. Käykää haastattelemassa sovittuna ajankohtana jokaista ammattilaista. Voitte mahdollisesti liittää mukaan myös valokuvan haastateltavasta (muistakaa kysyä lupa).

Kun posterit ovat valmiita, kiinnittäkää ne ravintolan seinälle näkyvälle paikalle. Voitte askarrella postereille taustapahvin ja otsikon, jotta kokonaisuudesta tulee erityisen kivannäköinen.

Kesto

Noin 2 oppituntia.

Mitä tarvitset

Haastateltavan, muistiinpanovälineet, oheisen lomakkeen (klikkaa kivaa) ja askartelutarvikkeita

 

 

Info aikuisille

Tämän tehtävän tarkoituksena on antaa kouluruuan tekijöille kasvot. Koululaiset pääsevät itse selvittämään, kuka kouluruuan heille valmistaa. Kun ruokapalveluhenkilökunta tulee tutummaksi, kasvaa samalla myös kiinnostus ja arvostus kouluruokaa ja sen tekijöitä kohtaan.

Ennen haastattelua kannattaa käydä kysäisemässä ruokapalvelun henkilökunnalta, miltä ajatus heistä kuulostaa. Haastattelulomakkeen voi viedä etukäteen keittiölle, jotta haastateltavat voivat hieman suunnitella etukäteen vastauksiaan. Haastattelut voi tehdä pienissä ryhmissä ja tehtävän voi liittää myös osaksi monialaisia oppimiskokonaisuuksia.

Tehtävän voi liittää myös kuvataiteen oppitunnille, jolloin ruokapalvelun henkilökunnasta taiteillaan taideteokset ruokasalin seinälle.