Siirry sisältöön

Tehtävä

Vinkkiviitonen

Nappaa tästä muistilapuille 5 terveellistä vinkkiä tai viikkotavoitetta!

Toimi näin

Unohdatko silloin tällöin välipalan reppuun ja koulupäivä tuntuu kumman pitkältä? Tai unohdatko suoda ruuan kanssa maitoa tai syödä kouluruualla kasviksia? Ei hätää, kaikille käy joskus niin!

Poimi tästä taulukosta viisi sinulle osuvinta vinkkiä ja kirjoita kukin omalle värikkäälle muistilapulleen. Kiinnitä laput huomiota herättäviin paikkoihin – jääkaapinoveen, ulko-oveen, äidin käsilaukkuun, kalenteriin tai pulpettiin.

Tsekkaa myös Välipalamestari-video (klikkaa tästä) ja tee Life hacks-testi (klikkaa tästä).

Kesto

15 minuuttia

Mitä tarvitset

Kynän ja kiinnittyviä viestilappuja tai paperia ja sinitarraa.

Tehtävätaulukko (klikkaa kuvaa alla).

Info aikuisille

Kysyt lapselta illalla: “Otitko välipalalla marjoja pakastimesta?” ja saat vastaukseksi: “Äh, en muistanut.” Kuulostaako tutulta? Vaikka terveellisiä ruokia olisi tarjolla, niitä ei aina muisteta syödä. Kasvikset piiloutuvat helposti jääkaapin vihanneslokeroon tai pesemättömät hedelmät jäävät pussiin. Lapsi ei välttämättä muista, ehdi tai viitsi käsitellä niitä syöntikuntoon.

Arjessa tehdyillä pienillä, hyviä valintoja helpottavilla muutoksilla voidaan edistää kasvisten, marjojen, hedelmien ja maitovalmisteiden käyttöä. Kasvisten menekki on lähes varmaa, kun ne ovat näkyvillä, kuorittuina ja suupaloiksi pilkottuina. Rasiaan valmiiksi pilkotut kasvikset säilyvät jääkaapissa tuoreina ja rapeina – ne voi nostaa tarjolle nopeasti ja helposti. Silmien tasolle ja hyllyn etureunalle asetettu jugurtti- tai maitopurkki tarttuu helpommin käteen, kuin ruokatarvikkeiden taakse piilotettu tölkki.

Kiinnitä hyvistä herkuista muistilappu jääkaapin oveen – syöt mitä näet ja muistat!