Siirry sisältöön

Ruuan reitti -peli

 

Peliin pääset tästä

Lähde mukaan tutustumaan ruuan reittiin yhdessä tuttujen hahmojen kanssa!

Millaisen matkan eri koululounaan osat kulkevat lautasellesi?

Miksi hernekeittoa syödään torstaisin?

Mitä tehdään meijerissä, maatilalla tai tukussa?

Näitä sekä monia muita ruokaan liittyviä kysymyksiä pohdiskellaan RuokaTutkan Ruuan reitti -pelissä, jossa perehdytään ruuan tuotantoon ja ruuan reittiin.

Ruuan Reitti -pelin pelilautana toimii koululounas. Pelissä tutustutaan koululounaalla tarjottavien ruokien kautta ruuanvalmistukseen, kuljetukseen ja viljelyyn. Pelaaja pääsee etenemään koululounaalla vastaamalla aterian osiin liittyviin kysymyksiin. Kysymysten lomassa pelaaja keskustelee RuokaTutkan hahmojen kanssa ruuasta. Vastattuaan kaikkiin teeman kysymyksiin oppilas saa aihealuetta koskevan diplomin ja voi edetä seuraavaan aterian osaan.

Peli sopii hyvin johdantona esimerkiksi ympäristökasvatukseen, ympäristöoppiin tai kotitalouteen ruuan alkuperän ja ruuantuotannon aiheiden käsittelyyn tai opitun kertaamiseen.  Peliä voidaan pelata joko tietokokeella, tabletilla tai älypuhelimella. Pelin kesto on noin 10–20 minuuttia. Vaikeustasoja on kaksi, ala- ja yläkoululaisille.

RuokaTutkaPelin tavoitteena on herättää oppilaissa kiinnostus siihen mistä ruoka tulee ja oppia käytännön esimerkkien avulla ruuan tuotannosta ja ruuan reitistä kuluttajan lautaselle. Vanhemmille pelaajille joukossa on myös haastavampia kysymyksiä, jotka liittyvät ruuan tuotantoon ja valmistamiseen. Pelin jälkeen on hyvä keskustella luokassa oppilaiden kanssa pelin teemojen herättämistä ajatuksista ja mahdollisesti mieltä askarruttamaan jääneistä kysymyksistä.

Näin Ruokatutkan Ruuan Reitti -peli etenee

  1. Valitse pelihahmo
  2. Kirjoita nimimerkkisi
  3. Valitse vaikeustaso
  4. Testaa tietosi kysymysten avulla ja kerää kaikki Ruokatutkan diplomit matkaasi.
  5. Jäikö jokin kysymys tai vastaus mietityttämään? Keskustele teemoista luokassa yhdessä muiden kanssa.

Peliaika noin 10–20 min