Hoppa över till innehållet

Mat 2100 -tävlingen

En tidsresa till framtidens matbord

Hologramäpplen och rymdapelsiner – eller något helt annat?
Inspirera dina elever till att delta i tävlingen
och fundera på vad vi äter år 2100!

Vinnarlaget får tillbringa en oförglömlig dag på Borgbacken tillsammans med tubestjärnan Miklu.

I den nationella Mat 2100-tävlingen gör eleverna en video om hur vi producerar och äter mat hos oss och runt om i världen år 2100. Huvudstjärnor är grönsaker och mjölk.

Barn i alla åldrar, från lågstadie- till gymnasieelever kan delta i tävlingen, och lagen kan också bestå av barn och unga i olika åldrar! Ni kan delta i tävlingen med ett lag på max 8 personer. Åldern tas i beaktande i bedömningen av bidragen.

Tävlingstiden är 1.2–12.5.2019. Tävlingsbidragen (max 3 minuter) skickas i elektronisk form via MatRadarns blankett till juryn. Du hittar blanketten längre ner på sidan.

Det vinnande verket publiceras i MatRadarns kanaler.

Vinnarlaget får tillbringa en oförglömlig dag på Borgbacken tillsammans med tubestjärnan Miklu tisdagen den 21.5.!

Genom tävlingen får eleverna bekanta sig med mat och matproduktion och samtidigt använda sin kreativitet. Tävlingen erbjuder ett redskap för matfostran för olika lektioner, från bildkonst till huslig ekonomi. Uppfinningsrikedom är ett trumfkort i tävlingen!

Samla ihop ett lag av dina elever och anmäl dem på framtidens matresa. Barn och unga kan också delta i tävlingen genom att bilda ett lag och producera videon på sin fritid.

Vi betalar för vinnarlagets resa till Helsingfors och tillbaka till hemorten, så barn och unga från olika delar av Finland kan delta.

Tilläggsinformation om tävlingen: ruokatutka@cocomms.com