Hoppa över till innehållet

Life hack-tävlingen

Huller om buller! I Life hack-tävlingen söker vi livsförändrande mellanmåls- eller matsäckstips. Delta och vinn en kul upplevelse med youtubaren Pinkku Pinsku!

Obs! Tävlingstiden är över, tack till alla deltagare! Juryn bedömer tävlingsbidragen och kontaktar vinnarna före slutet av februari.

 

Life hacks är små insikter som underlättar vardagen. De kan handla till exempel om att laga, skaffa eller förvara mellanmål. Vilket tips skulle får dig att äta mer grönsaker, frukt, bär, mjölk och mjölkprodukter? Bilda ett lag och delta i RuokaTutkas Life hack-tävling!

Vinnartipset publiceras på RuokaTutkas somekanaler och som pris får vinnarlaget en rolig upplevelse tillsammans med youtubaren Pinkku Pinsku!  Upplevelsedagen spelas in och publiceras på RuokaTutkaTube.

Tävlingsinstruktioner:

 • Bilda en grupp på 3–4 elever och hitta på ett namn till gruppen.
 • Elever i alla åldrar från lågstadiet till gymnasiet får delta i tävlingen. Åldern tas i beaktande i bedömningen av tävlingsbidragen.
 • Hitta på ett mellanmåls- eller matsäckstips! I strålkastarljuset står mjölk, grönsaker, bär och frukter. I bedömningen beaktas hur väl matprodukterna kommer fram i tipset.
 • Gör en kort video eller en intresseväckande bild, plansch eller ett konstverk, där ni presenterar ert tips.
 • Skicka tipset (foto eller video) och övrig information via tävlingsblanketten nedanför.
 • Tävlingstiden är 1.10.2019–14.2.2020. Upplevelsedagen ordnas i början av våren 2020.

Upplevelsedagen tillbringas i Helsingfors. Ni kan delta även om ni bor på en annan ort – vi ersätter rese- och andra kostnader vid behov. OBS! För att delta behöver ni också en vuxen, som kommer med er till upplevelsedagens inspelningar.

Kolla in videon från de tidigare upplevelseprisen HÄR och HÄR

Tips och trix, här är ett tipsexempel!

Sugen på pannkakor men inget mjöl i skåpet? Laga supergoda pannkakor med banan och kvarg till mellanmål! De är färdiga på kvart och räcker för två personer. Resten kan ni sätta i kylskåpet och äta nästa dag.

Pannkakor med banan och kvarg för två personer

1 mogen banan
1 ägg
1 dl havreflingor
1/2 burk kvarg (125 g)
en nypa kanel

olja för stekning
för servering: bär eller frukt

 1. Mosa bananen med en gaffel.
 2. Kläck ägget och blanda ner i smeten.
 3. Lägg till havreflingor, kvarg och kanel. Rör om.
 4. Låt smeten svälla en stund.
 5. Hetta upp olja i en stekpanna. Gör små plättar på pannan med en hjälp av en sked. Stek plättarna på svag värme på båda sidor. Pannkakorna får vara lite mjuka inuti. Sänk värmen om ytan håller på att bli bränd.

Servera med bär eller fruktbitar.

Tilläggsinformation om RuokaTutkas tävlingar: ruokatutka@cocomms.com