Siirry sisältöön

Ruoka 2100 -kilpailu

Aikamatka tulevaisuuden ruokapöytään

Hologrammiomppuja ja avaruusappelsiineja – vai jotain ihan muuta?
Innosta oppilaasi osallistumaan kilpailuun ja visioimaan,
mitä vuonna 2100 syödään.

Voittajajoukkue pääsee viettämään tubetähti Miklun kanssa elämyspäivää Linnanmäelle!

 

Valtakunnallisessa Ruoka 2100 -kilpailussa oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat videon siitä, miten ruokaa tuotetaan sekä syödään meillä ja maailmalla vuonna 2100. Päätähtiä ovat kasvikset ja maito.
Kilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset oppilaat alakoululaisista lukiolaisiin, joukkueen koko enintään 8 oppilasta. Samassa joukkueessa voi olla myös eri-ikäisiä lapsia ja nuoria! Ikä otetaan huomioon töiden arvioinnissa.

Kilpailuaika on 1.2.-12.5.2019. Videot toimitetaan tämän sivun alaosassa olevan lomakkeen kautta raadille, joka arvioi parhaat työt. Enimmäispituus videolle on kolme minuuttia.
Voittajateos julkaistaan RuokaTutkan kanavissa.

Voittajajoukkueelle on luvassa unohtumaton elämyspalkinto:
päivä Linnanmäellä tubetähti Miklun kanssa tiistaina 21.5.!

Kilpailun avulla oppilaat pääsevät tutustumaan ruokaan ja ruuan tuotantoon luovuuttaan käyttäen. Kilpailu tarjoaa hauskan työkalun ruokakasvatuksen tueksi, videoprojektia voidaan hyödyntää monessa oppiaineessa kotitaloudesta ympäristöoppiin. Innovatiivisuus ja luovuus on vain plussaa!

Kokoa oppilaistasi joukkue ja ilmoita heidät mukaan tulevaisuuden ruokamatkalle! Lapset ja nuoret saavat osallistua kilpailuun kokoamalla joukkueen ja toteuttamalla videon myös itsenäisesti vapaa-ajallaan. Kustannamme matkat Helsinkiin ja takaisin voittajajoukkueen tullessa toiselta paikkakunnalta, joten kilpailuun voivat osallistua lapset ja nuoret ympäri Suomen.

Lisätietoa kilpailusta ruokatutka@cocomms.com